17 Haziran 2008 Salı

Ispanakli kiymali Lazanya,



Ispanakli kiymali Lazanya

Malzemeler:

Besamel sos icin:

1/2 litre süt, 2 yemek kasigi un

tercihe göre sivi kaymak, tuz

Ic harci icin:

1kg ispanak

250 gr. kiyma

2 sogan, tuz, karabiber, kirmizibiber

En önemlisi hazir lazanya hamuru ve rendelenmis kasar peyniri

Yapilisi,

Besamel sos hazirlanir. Kiyma kavrulduktan sonra soganlar ilave edilir, daha sonra yikanmis dogranmis ispanaklar ilave edilerek suyu cekinceye kadar kavrulur, sonra tuz ve karabiber ve diger baharatlar ilave edilir. Yapacaginiz tepsinin büyüklügüne göre ve kat sayisina göre lazanya hamuru kullanilir. Sirasina göre söyle malzemeler söyle dizilir. En alt kata lazanya hamuru, lazanya hamurlarinin üzeri besamel sosla kaplanir, onun üstüne ispanakli harc lazanya hamurlarini kaplicak sekilde yerlestirilir bu islem kat sayiniz bitene kadar uygulanir, en üste lazanya hamurunun üzeri besamel sosla kaplanir ve rendelenmis kasar peynir serpilir. Firinda 200° derece isida üzeri kizarincaya kadar kizartilir.

Hiç yorum yok: