28 Ağustos 2008 Perşembe

Bu siteye girip ziyaret edenlere merhaba, lütfen yorumlarinizi birakmayi ihmal etmeyin, uzun zamandan beri tekrar burdayim. Bugün cok güzel bir sey yasadim, yeni dogan 3 günlük yegenimi kucagima aldim öyle tatli öyle mis gibi kokuyor anlatamam size bu duygu cok güzel bir duygu, kizim dogdugunda kucagima aldigimdada tarif edilmez bir duyguydu onun yumusakligi o masumlugu, her insanin yasamasi gereken bir duygu. Kucagima aldim minik Miray'i bugün, gözlerini daha acamiyo, aciyo tekrar kapatiyor, hele elleri öyle minikki, neyse bu kadar duygusallik yeter, gelelim benim vermek istedigim tariflere.

KABAKLI LAZANYA
Kabagin diger yemek türlerini sevmiyorsaniz yada kabakla degi$ik bir $ey yapayim diyorsaniz cok uygun. Bende ilk defa yaptim degi$ik bir tat, lazanya hamurunun icine ispanak girerde kabak girmezmi, bal gibide girer.




Malzemeler:
Hazir lazanya hamuru
4 adet kabak
2 dis sarmisak
1 tutam yesil sogan
1 domates
2 havuc
1 tatli kasigi domates salcasi
1 tutam dereotu ve maydanoz
tuz, karabiber,


Be$amel sos ve
rendelenmis kasar peyniri

Yapilisi:

Soganlari dograyip yagda kavurduktan sonra dogranmis 1 domatesi, ince kiyilmis sarimsagi ve salcasi eklenir bunlar kavrulduktan sonra kücük küp dogranmis kabak ve havuclar eklenir, hepsini iyce karistirdiktan sonra kapagi kapatilip 10-15 dakika bunlarda sote edilir. En sona maydanozu, dereotu, tuzu ve baharatlari eklenir tekrar karistirilir.




Derin bir cam kasenin en alt kismina lazanya hamuru dö$enir bunun üzerine besamel sos daha sonra kabakli karisimdan eklenir, bu islem ic harc bitene kadar devam eder. En son kata lazanya artan besamel sos dökülür. En üstede rendelenmis kasar peynir serpilir.




Firinda 180-200° derecede kizardiktan sonra servise hazirdir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: