26 Mayıs 2009 Salı

Susamli Simit


Malzemeler:
1 kahve fincani siviyag
3 su bardagi un
1 su bardak ilik su
1 yemek kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
1 paket yas maya
ve susam

Yapilisi: Un elenir ortasina maya eklenerek ilik suyla maya eritilir, daha sonra siviyag tuzu ve sekeride ilave ederek hamur yogurulur. 15 dak. kadar hamur dinlendirilir. Sonra hamurdan istediginiz büyüklükte toplar kopartarak simit sekli verilir. Hamura verdiginiz simit sekillerini önce suya batirip sonra susama batirin, tepsiye aralikli dizin ve hamurlar bitene kadar bu isleme devam edin. Simitlerin mayasinin tepside gelmesi beklenir, yaklasik 30 dak.- 1 saat arasi hamurlar bekletilir. Firinda 180 derece isida kizartilir.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok: